Nyt päätin kirjoittaa meidän kesälomareissustamme joka sijoittui ähtärin alueelle. Ekanapäivänä lähdimme tuuriin, suomen suurimpaan kyläkauppaan. Perheemme lisäksi tuurissa oli setä ja pappani. Meidän perheestä tuurissa oli kaikkea ihmeteltävää ja varsinkin pikkulasten mielestä kaupan koko oli hirvittävä. Ja paljon tuurissa oli kävelemistäkin. Kyllä päivän päätteeksi jokainen oli unessa vaunussa kello 10 jälkeen. Jopa minä.

Euron torilla huomas pikkupoika jotain niin kiinnostavaa että minä (kärryntyöntäjäksi nöyryytetty tyttö) jouduin myöntymään. No eihän siellä joka päivä käydä.

- Hei kato Heini tuol on pieni niiskuneiti! Niinpä niin, muumitalo oli siellä. Siinä meni vähän aikaa kun tämä yks katseli ja kummasteli näitä pehmoja.

Pikkumyytäkin piti kokeilla vaikka tunnetusti tätä hyvin tuimaa olentoa pelättiin. - Se on tosi pehmeä, kummasteltiin. Ostoskierroksen jälkeen menimme ruokakauppaan joka oli todella upeasti rakennettu, kuin oikea linna. Tässä ruokakaupassa oli kiva asioida. :) 

 

Tässä oli ekapäivä pulkassa. Illalla kävimme vielä leirintäalueella vesiliukumäessä joka olikin tosi kiva juttu. Kokonaiset 2h me vain laskimme ja laskimme. Ja heti aamulla uudestaan. :)

Toisena päivänä lähdimme takaisin tuuriin koska bongasimme lehdestä ilmoituksen jossa kerrottiin tuurin vieressä olevan tivolin ilmainen alle 13-v Sehän oli mukavaa. Sai hurvitella ja vaikka mitä ihan ilmaisiksi. Mäkin uskallauduin mitä hurjimpiin laiteisiin, enkä ois ite uskonu et uskallan niihin mennä.

Tuo tropical trip oli tosi kiva laite. Kyllä siinä tuli välillä kiljuttua kun mahanpohjasta otti niin kovasti!

Tässä laitteessa mua alko oksettamaan ihan tajuttomasti! Se vain pyöri ja pyöri ja luulin ettei se koskaan pysähdy. Se ei sinänsä mennyt kovaa mutta joku vain alkoi oksettamaan. Toista kertaa en menisi!

Tää laite oli kaikista ihanin! Kiljuin sydämmeni kyllyydestä ihan huvikseen. Se oli samaan aikaan kivaa ja pelottavaa kun mahaa kouraisi. Hitaasti ylös ja äkkipikaa alas.

Ilmeestä kai huomaa kuinka jännittävä tämäkin laite oli?

Tääki oli makee. Huomaatte että minulla on kuvissa tuulitakki päällä. Tivolipäiväksi osui hirveän kolea ja sateinen keli. No, se ei menoa haitannut kuhan laitteisiin pääsi!

Kolmantena päivänä kävimme ähtärin eläinpuistossa. Oli vähän viileämpi päivä joten eläimiä näkyikin paremmin. Uudistettu kotieläinpihakin oli mukava!

Karhut oli juuri ruokittu, ne olivat käynneet jo ruokalevolle.

Alpakat olivat suloisia. Tuollaisen ottaisin kotiin jos vain olisi tilaa. :) 

Illalla taas uitiin, laskettiin vesiliukumäkeä, pelattiin pihapelejä vaunulla, pelattiin minigolfia ym.

Saatiin illalla myös pikku vieras. :) Neljäntenäpäivänä me uimme aamulla kun vanhemmat pakkasivat vaunua. Puoliltapäivin suuntasimme nokan kohti kotia. Eli semmoinen reissu se, oli tosi mukava kirjoittaa! :)