Frutto di rosan lapset ovat heränneet aikaisin koristelemaan kuusta. Isä haki sen ennen kukonlaulua metsältä. Tilkkutiina tädiltä saadut karkkikepitkin ovat ripustettu kuuseen. Äiti oli saanut Jaanan putiikista pieniä kuusenpalloja ja kauniin kuusenalus maton, nekin oli pistetty omille paikoilleen.   Itse hän oli lähettänyt taloon  lastillisen enkun lakuja jotka oli Jatta valmistanut. - Ihanaa kun kohta on jo ilta ja sitten pukki tuo jo paketit. Mikä sinun mielestäsi on parasta joulussa? Minä rakastan pipareita ja niitä ihania lahjoja. Onhan suklaakonvehditkin ihan hyviä..   - Minun mielestäni parasta on kaikki herkulliset jouluruuat, varsinkin kinkku, Johannes sanoo ja jatkaa: - Mutta tärkeintä joulussa on sanoma, että Jeesus on syntynyt meille. Siitä tuo kuusen latvassa oleva tähtikin kertoo. - Niin kai se sitten on, Linda sanoo ja lisäilee koristeita kuuseen.

Kerrosta alenpana keittiössä Julianna naureskelee lastensa ajatuksille. Hän on juuri saanut viimeisen piparipellin uuniin, ja oli kuorruttamassa kahta koemaistiaispiparia lapsilleen. - Mitäköhän he pitävät näistä, Julianna pohtii. Julianna oli käynyt aamulla hakemassa suutarilta uuden korjatun mekkonsa ja hän pistäisi sen illalla pukin tullessa päälle. - Mitäköhän Juhani sanoo?, hän tuumii.

Juhani on asettelemassa uutta joulukranssia oveen, tänä vuonna se onkin erityisen tuuhea. -  Siitä saamme kiittää Jarmiinaa  joka lähetti sen meille, tosin taisi Julianna antaa hänelle olkipukin ja jotain koristeita.. hän sanoo ja jatkaa samantien:  - Kyllä meidän nyt kelpaa joulua viettää..Vielä pitäisi viedä joululahjat ystäville: nukkekoti minttulaan ja minttulan sekatavarakauppaan.

~ Parin talon päässä Nukkekoti Minttulassakin vietetään joulua: kuusi on jo koristeltu ja asukkaat ovat syömässä puuroa ja katselemassa joulupukin kuumalinjaa. Kuuseseen on isä jo valotkin asentanut. Frutto di rosassa ei televisio näy, joten lapset viettävät aatto aamunsa leikkien ja laulaen joululauluja. 

 

Nukkekotinikin viettävät joulua uuden järjestyksen kanssa: nyt kaikki ovat vierekkäin. Talot sijaitsevat Minikujalla jonka valitsin kadun nimeksi pienen pohdinnan jälkeen.. Frutto di rosa, Minttulan sekatavarakauppa (Ninnin ehdottoma nimi) ja Nukkekoti minttula viettävät onnelista elämäänsä Minikujalla. Ninnille lähtee joulun jälkeen pieni palkinto..

 

Tänään avautuivat joulukalenterin viimeiset luukut ja sieltä tuli vaikka mitä ihanaa. Nyt on kiitosten aika: Haluan kiittää kaikkia joulukalenteriiini osallistuvia henkilöitä aivan uskomattomista paketeista. Olin ekaa kertaa vaihdossa mukana, ja täytyy sanoa että olin joka aamu kuin kissa pistoksissa. Kiitos, ensivuonna ehdottomasti uudelleen :) 

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2011!

- Heini -